donderdag 10 juni 2010

CANADA 2010

Wij zijn van 4 mei tot 21 mei 
op familiebezoek geweest
In CANADA

We hebben daar de hele familie ontmoet. De meesten waren op de familiereünie, die ze de éérste zondag nadat we aangekomen waren hadden georganiseerd, aanwezig.

Hilly en John hebben in de tijd dat we daar waren vakantie opgenomen om zodoende alle tijd voor ons te kunnen hebben. Margaret en Betty Ann zijn ook met ons op pad geweest. En ze hebben ons enorm veel laten zien. Als ze een keer in Nederland komen mogen wij wel met ze door heel Europa trekken.

For the pictures of part I (4 mei - 15 mei) look at:
Click hier voor de foto's 4 mei - 15 mei
For the pictures of part II (15 mei - 21 mei) look at:
LET OP!
Om de bijgeschreven tekst te kunnen lezen die ik bij de foto's geplaatst heb, 
even op het (i) Informatie-icoontje klikken bij de foto.

De eerste dag dat we er waren hebben we Deseronto wat verkend en zijn we naar Napanee geweest. We hebben daar de supermarkt waar Hilly werkt bezocht, en zijn bij de bouwmarkt Home hardware geweest waar Margaret en Marjorie werken. Margaret gaat daar over de verfafdeling en is daar heel goed in. Marjorie is chef over de caissières. Er wordt een nieuwe winkel gebouwd die nog veel groter is dan deze op het industrieterrein van Napanee, waar Tieme het toezicht over heeft. Eddy werkt ook voor de Home hardare company. Daarna gaan we met Hilly naar het kerkhof in Napanee waar Willem en Janny begraven zijn en gaan we naar het huis waar Willem het laatst gewoond heeft met Janny (en later met Teena). Het huis wordt nog bewoond door Teena maar ze is een half jaar geleden naar het ziekenhuis gegaan, en wordt daarna door haar zoon verzorgd. Ze woont er dus al een half jaar niet meer. Het huis is van Tieme, en die wil er nu gaan wonen. Ze gaan, op de zaterdag als wij weer aankomen in Nederland, verhuizen.

De tweede dag maken we een dagtocht naar Lake on the Mountain en Sandbanks, samen met Hilly.

De derde dag gaan we weer naar Bellefille waar John werkt bij MediChair. Dat is een winkel waar ze rolstoelen, scootmobiels, trapliften, aangepaste baden met alle hulpmiddelen en aangepaste stoelen e.d. verkopen. Deze worden vaak speciaal opmaat gemaakt voor de persoon, en John neemt dan hiervoor de maten e.d. op. Voor meer info: www.medichair  Tussen de middag gaan we met John naar een bistro in de buurt waar we lekker eten. Daarna gaan we naar Napanee om daar de nieuwe winkel van Home hardware te bekijken waar Tieme werkt.

Zondag, gaan we met Hilly naar het huis van Margaret en Eddy waar de familiereunie gehouden wordt. John voelt zich vandaag niet lekker en blijft daarom thuis.
Als we aankomen is een groot deel van de familie daar aanwezig. Iedereen heeft thuis wat te eten klaargemaakt en meegenomen. Er staat een welgevulde tafel met allerlei lekkers voor ons klaar. Lindsay van Derk en Donna kan vandaag niet komen maar die zullen we later nog ontmoeten, evenals de kinderen van Tieme, en Jeff zullen we later nog ontmoeten bij Betty Ann.
Er worden veel foto's gemaakt van iedereen. Het was leuk om iedereen bij elkaar te zien. We hebben een hechte famillie daar in Canada. Leuk!

Maandag, gaan we met Margaret en Hilly naar de Niagara waterval. Een rit van 4 uur heen en 4 uur terug. Moet je je voorstellen dat we hier even naar Parijs gaan op en neer in een dag.
Maar afstanden zijn daar gewoon. We zien de waterval overdag, en ook bij avond. Verder gaan we de stad in om het een en ander te bekijken (o.a. het wassenbeeldenmuseum)

Dinsdag, gaan we met Betty Ann en Hilly naar Teena en Steve en naar Jocelyn en Rick.
We gaan eerst naar Teena en Steve. Steve heeft een autobedrijf annex sloperij. Hij heeft een groot stuk bos achter het huis liggen dat ook van hem is. Daar heeft hij een privé jachtterrein. De morgen dat we er zijn heeft hij juist 2 wilde kalkoenen geschoten. Ik ga met Steve het bos in, waar ook een visvijver is. De vis die erin zit gebruikt hij als aasvis voor groter vis. Om het terrein rond te kunnen gaan gebruiken ze hier een quad. Ze hebben hier een mooi stekkie met een mooi huis. Na het eten gaan we op weg naar Jocelyn en Rick. Onderweg komen we langs het graf van Albert en Réjeanne. We brengen een bloemetje.
Jocelyn en Rick wonen in het huis waar Réjeanne de laatste tijd gewoond heeft. Jocelyn is daar toen bij in gaan wonen. Ze hadden elk hun eigen privéruimte. Bij Jocelyn en Rick ontmoeten we Jeff ook met zijn dochter Jade. Jeff is nog niks veranderd, alleen wat ouder geworden. Jade is een leuke meid. Na het avondeten wordt het foto's kijken van de familie. Ook Jeff had een fotoboek meegenomen. Daarna gaan we opweg naar huis.

Woensdag, gaan we met John via Napanee naar Golden Lake. Een bergachtig gebied met veel meren. Het is prachtig weer. (ca. 26 gr.) Hij laat ons onderweg een zomerkamp zien waar hij 's zomers als vrijwilliger naar toe gaat om kansarme jongeren te begeleiden die zelf geen vakantie kunnen houden. 's Middags eten we in een schnitzelrestaurant.

Donderdag, maken wij (Klaas en Erna) een wandeling van 23 km. (we worden daar voor gek verklaard) in de omgeving. Het is een prachtige natuur. En je ziet toch ook weer andere beesten en vogels als bij ons. Dat hier mensen aan de weg lopen is wel zo ongewoon dat we door een automobilist werden gevraagd of we iets zochten.
Als we 's avonds weer terug zijn brengt Hilly ons naar Betty Ann en Dale om daar te gaan eten.
Zij hebben een prachtig huis. Met prachtige meubels die Dale zelf gemaakt heeft. Hij is meubelmaker van beroep. Na het eten laat hij ons zijn werkplaats (in de kelder onder het huis en in de garage) zien. Hij maakt nu voornamelijk urnen van hout. Zien er prachtig uit. Om wat meer van zijn werk te zien kijk dan even op:Larabys Customwoodworking  Ook maakt hij bodems voor een kartonnen doodskist die hier gebruikt wordt voor de crematie. De mensen huren dan een mooie kist, maar worden in een eenvoudige kist gecremeerd.
Dale brengt ons 's avonds weer terug naar Hilly en John.

Vrijdag, gaan we met John naar Ottawa. Hier woont Bill, en die zal ons de stad laten zien. Ottawa is een mooie stad met nog veel historie. Ik heb prachtige foto's gemaakt. 's Middags gaan we eten in een Indiaas eethuis. Een drukke dag maar zeer de moeite waard.

Zaterdag, gaan we met John en Hilly naar Barrie, waar Marie, een zus van Billy woont samen met haar man Rob Kennedy. De oudste dochter van Marie en Rob, Jessica, is jarig geweest en daarom neemt John een tas vol cadeautjes mee. Ze hebben daar een grote achtertuin waar ook de buren de schuttingen hebben weggehaald zodat de kinderen daar samen lekker buiten kunnen spelen. Op de terugweg komen we langs één van de grootste Outdoorwinkels van Canada. "Bass Pro Shop". We moeten natuurlijk wel even kijken. Nou ja, even? Als je daar alles wilt bekijken moet je een hele dag gaan.

Zondag, komen de kinderen van Tieme bij ons langs samen met Marjorie. 's Middags worden we opgehaald door Dick. Daar zullen we 's avonds eten en de omgeving wat bekijken. We gaan nog even bij het graf van zijn ouders langs. Daar wilden we nog een bloemetje brengen. Het is in Canada de gewoonte om plastic bloemen op een graf te zetten, maar wij wilden graag echte bloemen plaatsen en die hadden we meegenomen. Ook Dick en Donna hebben een prachtig huis. Je kunt wel zien dat bijna de hele familie timmerman is. 's Avonds op de terugreis rijden we nog even langs een plek waar Willem en Janny vroeger gewoond hebben.

Maandag, rijden we met Hilly naar Gananoque. Hier is een mogelijkheid om een boottocht te maken tussen Canada en Amerika. Ze noemen dit het 1000 eilanden gebied. Er zijn echt heel veel kleine en minder kleine eilandjes in dit deel van Lake Ontario. De kleinste worden bewoond door een paartje vogels die er een nest op hebben gebouwd. De wat grotere worden bewoond door mensen die er een huis op hebben gebouwd. En vaak kan er ook niet meer op. Een eiland met een huis en een aanlegsteiger. En dat is dan ook voldoende. Ik denk dat ieder van deze stekjes een kapitaal kosten.

Dinsdag, maken we (Klaas en Erna) nog een tweede wandeltocht. (het is zo mooi) Ik heb een tocht van ca. 13 km. uitgestippeld rond Fish Lake. Hilly brengt ons met de auto naar Demorestville en zal ons, na een telefoontje als we weer terug zijn, weer ophalen. Ook dit is een mooie dag om te wandelen. Het is droog, de zon schijnt en het is ca. 24 graden. Ook nu zien we weer veel planten beesten en vogels die we hier niet kennen. We komen ook de eerste waterschildpadden tegen. Maar daarvoor zijn we eigenlijk nog een paar weken te vroeg. Juni is de paartijd, en dan komen ze in horden uit het water en zie je ze overal. Zelfs doodgereden op de weg. Maar we hebben geluk en zien er ook een paar.
Als we weer terug zijn op het startpunt komen toevallig Peter en Roelinde langs met de auto. Die hadden ergens gewinkeld en hadden de auto van Hilly mee. Nou, nu hoefde Hilly ons niet meer op te halen. Scheelt weer een extra rit.

Woensdag, gaan we met Hilly naar Napanee om de stad nog wat beter te verkennen en nemen we ook een kijkje in het Courthouse en het Allan Mcphersonhouse. Allebij een soort museum.
's Middags gaan we naar Belleville, waar John werkt, om met elkaar te gaan Chinesen. John weet daar een goed Chinees restaurant.
En zo zit ons bezoek aan Canada er al weer op. Morgen gaan we alweer naar huis!!

Donderdag, brengen Hilly en John ons weer terug naar het vliegveld in Toronto.
We stijgen om goed 6 uur op. Een uurtje later zie je de zon ondergaan en wordt het al donker en 5 uur later zie je de zon alweer opkomen. Na een uurtje zijn we dan weer in Nederland, en is het 7 uur de volgende morgen.


CANADA - BEDANKT!!
We hebben ervaren dat we daar een stel geweldige familieleden hebben wonen!!

Geen opmerkingen: