dinsdag 7 augustus 2012

LAW Grenslandpad 2012

LAW 11 - Grenslandpad 2012

Op 3 juni 2012 zijn we vertrokken naar Zeeuws-Vlaanderen. Althans dat dachten we...
Onze wandelroute begint officieel bij Sluis in Zeeuw-Vlaanderen. Daar in de buurt ligt een plaatsje Middelburg. Op de kaart van de SVR gekeken naar een boerencamping in de buurt van Middelburg.
En je voelt hem denk ik al aankomen...ik heb gekeken naar een camping in de buurt van Middelburg op Walcheren. We kwamen er achter toen Tom Tom ons richting Goes stuurde in plaats van Antwerpen zoals we verwacht hadden. We hadden toen natuurlijk nog de route kunnen omleggen, maar we hadden wel op de camping in Middelburg afgesproken. Dus toen maar besloten om eerst het wandelgedeelte over Zuid Beveland naar Gelderland te lopen. En daarna terug naar Sluis om het gedeelte in Zeeuws-Vlaanderen te lopen. De route gaat van Sluis naar de tunnel onder de Westerschelde door naar Zuid-Beveland en dan van de tunnel over Zuid-Beveland naar Gelderland. We lopen door de grensstreek Nederland - België naar het witte stadje Thorn in Limburg. De route is ongeveer 365 km. lang.
Wij beginnen onze tocht dus bij de Westerscheldetunnel in Ellewoutsdijk.
Het weer zit over het algemeen best mee, hoewel het in het land regelmatig regende, hielden wij het in Zeeland en Vlaanderen redelijk droog. De temperatuur (18-20 gr.) is niet al te hoog, maar dat is voor het wandelen wel prettig. Er staat wel een stevige wind.
Voor een verslag van deze wandeltocht kunt u bij de foto's het één en ander lezen.
Mijn broer Hilco en schoonzus Janny hebben een dag meegelopen toen we op de camping in Nispen stonden, in de buurt van Roosendaal. En ze hebben de laatste drie dagen bij een temperatuur van 28 - 33 graden met ons meegelopen van Riethoven (in de buurt van Valkenswaard) naar Thorn.


Voor het fotoverslag kunt u kijken op:

1 opmerking: