zondag 27 oktober 2013

Fietsen in het Zuiden van Nederland

Fietsen door de Peel

Op 18 september zijn we vertrokken naar het zuiden van Nederland. Met de bedoeling om daar wat fietstochten te maken. We hebben een afspraak gemaakt op de camping Zonneland in Nispen in Noord-Brabant. Deze camping ligt tussen Roosendaal en Essen in België in de grensstreek. We zijn hier vorig jaar ook geweest met het Grenslandpad. We ontdekten toen dat je hier fantastisch kon fietsen. Nadat we hier diverse tochten hebben gemaakt rond Roosendaal, en door de Wouse Plantage, of naar Bergen op Zoom, en over de Rucphensche heide, en ook door de Belgische Kempen zijn we na ruim een week vertrokken richting Limburg om in de Peel te blijven hangen. Het weer is hier prima, en waarom dan doorrijden naar het verre Zuiden? Nederland is óók heel mooi!


We vinden nu een camping in Panningen, in de buurt van Venlo. We zitten hier in het Maasdal en de Peel. Ook hier een prachtige fietsomgeving. Van hieruit maken we diverse tochten door de Grote Peel, Mariapeel, naar Kessel langs de Maas, en diverse knooppunten-routes. Het weer is nog steeds aangenaam. Elke dag droog 's morgen wat wolkig en tegen de middag breekt meestal de zon door. Temperaturen van 18- 20 gr. En met soms een uitschieter van 24 graden. Het is hier toch altijd wel een paar graden warmer dan bij ons in het Noorden. 

Maar uiteindelijk begint het toch wat te veranderen. Er zullen buien komen en de temperatuur zal zakken. Om nog voor een weekje verder af te zakken naar het warmere weer (Zuid-Frankrijk) is ons eigenlijk te gek. Als je er bent moet je al weer terug. Het is zo ook wel goed geweest. We besluiten om weer naar huis te gaan. We hebben een paar weken lekker gefietst!

Voor de foto's van deze fietstocht kunt u kijken op: 

Geen opmerkingen: